I jutros niske temperature zraka i izraženo nizak osjet hladnoće

Val hladnoće koji je zahvatio širu regiju jutros je ponovno donio izražene minuse koji su se lokalno u zaleđu spustili i do -8, a u kombinaciji sa burom osjet hladnoće je ekstremno nizak.

Koliko je hladno pokazuju i podaci sa automatskih meteoroloških postaja koje su u 7h većinom slale negativne temperaturne vrijednosti. Najhladnije je pri tome bilo na krajnjem sjeveru Šibensko-kninske županije gdje se temperatura zraka u Kijevu spustila na -7.7°C. Ipak rekorder iz mreže AMP je Muć, smješten u kotlini između Svilaje i Moseća, koji se jutros probudio na -8.5°C!

U Bilice Vruljama jutros je čak -6, u Drnišu, Kistanjama i Putičanju -5, Puljane imaju -4, dok je na Miljevcima, u Žaboriću i Biogradu -3°C.

Zadar, Knin, Skradin, Stankovci i Vodice imaju -2°C, a zatim ide niz lokacija između nule i -1 gdje su između ostalih Šibenik, Brodarica, Pirovac, Jezera, Supljak, Prvić Šepurine, Solin, Žirje i Promina.

U pozitivi su ostali Split s 1 i Punta Planka gdje je 2.3°C.

Umjerena do umjereno jaka bura uz ovako niske temperature zraka dodatno pojačava osjet hladnoće, a u nastavku dana uz pretežno sunčano vrijeme temperature zraka će biti slične ili neznatno više u odnosu na jučer.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com