Na zgradu Gimnazije u Metkoviću instalirana meteo postaja

Na zgradu Gimnazije u Metkoviću jučer je instalirana suvremena automatska meteorološka postaja američkog proizvođača precizne meteorološke opreme Davis. Postaja Vantage Vue opremljen je senzorima za mjerenje temperature, vlažnosti i tlaka zraka, smjera i brzine vjetra te količine oborina, a instalirana je na krov školske zgrade uz pomoć vatrogasaca koji su ustupili košaru za sigurnu montažu opreme.

Voditelj projekta je profesor Marinko Zubac, a postaja je prije montaže prošla pripremu i predkonfiguraciju u Šibeniku te je spojena na server udruge odakle se po potrebi vrši i daljinsko upravljanje s opremom.

Meteorološki podaci šalju se u prosjeku svake minute, a osim na našem portalu možete ih pratiti i na mreži Pljusak te Weather Link.

Ovim projektom učenici Gimnazije u Metkoviću će u sklopu meteoroloških grupa i uz asistenciju profesora izmjerene vrijednosti obrađivati i razmjenjivati u sklopu svjetske Globe mreže čime će se kod najmlađe populacije poticati interesi za znanošću i širiti svijest o potrebi zaštite okoliša u vremenu sve očitijih promjena u klimi.


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com