Veći dio tjedna promjenjivo uz povremene pljuskove

Nakon stabilnog i pretežno sunčanog vikenda novi tjedan započeo je u istom tonu pa jutros na cijelom području prevlada djelomice do pretežno sunčano i ugodno toplo vrijeme. Tiho je, a na moru je zapuhalo slabo jugo koje je uvod u prvo ovotjedno pogoršanje vremena koje nastupa već sutra.

Naime nad Ligurskim morem očekuje se stvaranje ciklone s frontalnim poremećajem koja će se u noći i sutra premještati preko Jadrana dalje na istok. Danas će tako veći dio dana, do večernjih sati, prevladavati djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a zatim će se s mora postupno naoblačiti uz mogućnost za kišu i pljuskove u noći. Jugo će u nastavku dana jačati na umjereno do umjereno jako, a sutra prolazom sustava, kada će biti i lokalnih neverina, oslabiti i okrenuti na zapadne i sjeverozapadne smjerove.

Drugi dio utorka i srijeda će biti u znaku prolazne stabilizacije vremena uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Jačanje juga tijekom četvrtka te osobito u petak uvesti će nas u novu promjenu vremena koja će nastupiti početkom vikenda kada se ponovno očekuje sve češća i nešto obilnija nego sutra kiša te neverini. Promjena će brzo proći pa se već u drugom dijelu vikenda očekuje i stabilnije vrijeme.

Temperature zraka biti će u porastu, osobito one noćne koje će se kretati oko 20 stupnjeva dok će one maksimalne dnevne biti oko 25°C. U nedjelju okretanjem vjetra na buru biti će i osjetno svježije uz dnevni hod temperatura od 16 do 22°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com