U utorak promjena vremena praćena neverinima i osvježenjem

Južina i prednabijanje topline koja je danas lokalno podignula temperature zraka iznad 35 stupnjeva uvod su u promjenu vremena i približavanje hladne fronte koja će svojom glavninom preko nas prijeći u prvom dijelu utorka.

Osim kiše, pljuskova i neverina glavno obilježje će biti osvježenje i pad temperatura zraka koje će nastupiti okretanjem vjetra na sjeverne i sjeverozapadne smjerova te promjena zračnog strujanja. Tako se sredinom utorka maksimalna dnevna temperatura zraka uz umjerenu do umjereno jaku buru ne očekuje viša od 25°C, odnosno i do 10 stupnjeva niža nego danas.

Promjena vremena će biti brzopotezna pa se već u drugom dijelu utorka očekuje napuštanje sustava i njegovo udaljavanje prema jugoistoku uz istodobno raskidanje naoblake.

Val vrućina će time biti otpuhan sa ovih prostora pa će u ostatku tjedna uz djelomice do pretežno sunčano i ne posve stabilno vrijeme temperature zraka biti dosta ugodnije i podnošljivije i tek u danima vikenda približiti se vrijednostima od 30 stupnjeva.


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com