Promjenjivo vrijeme uz povremenu kišu i sve više temperature zraka

Foto: Alan Grubelić

Sa zapadnog Sredozemlja prema Jadranu premješta se ciklona s frontalnim sustavom zbog koje je u noći na moru zapuhalo umjereno jugo, a uz naoblačenje na otvorenom moru lokalno pada i kiša.

Jugo će tijekom dana jačati na umjereno jako, na moru i jako, a glavnina pogoršanja uz kišu i pljuskove očekuje se u poslijepodnevnim satima. Prema večeri oborine će postupno oslabiti i prestati, a uz pretežno oblačno vrijeme i južinu temperature zraka će imati mali dnevni hod između 12 i 17°C.

U sklopu jake ciklone koja je pozicionirana na Atlantiku zapadno od obala Irske sutra će nam stići novo prolazno pogoršanje i hladna fronta koja će donijeti vjerovatnost za nešto izdašnije oborine od današnje tople. Njezinim sutrašnjim prolazom u večernjim satima jako jugo će oslabiti i prolazno okrenuti na pojačane sjeverozapadne i zapadne smjerove, a od četvrtka ponovno na jugozapadne i južne čime ulazimo u novi period izražene južine i to pašjunskog juga koje neće donositi oborine već uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme iz dana u dan sve više temperature zraka.

Nagli skok temperatura zraka neće biti toliko izražen uz obalu i na otocima zbog rashladnog utjecaja još relativno hladnog mora čija je temperatura oko 15 stupnjeva pa će maksimalne dnevne temperature zraka kretati se do 20, a početkom narednog tjedna i do 22°C. U zaleđu će one za par stupnjeva biti i više, a gotovo prave ljetne sa vrijednostima koje će se približiti i blizu 30 stupnjeva na istoku zemlje.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com