Promjenjivo vrijeme i u danima vikenda

Plitka ciklona s frontanim sustavom koja se premješta preko Jadrana danas je donijela novo pogoršanje vremena pa jutros na cijelom području uz oblačno vrijeme pada slaba do umjerena kiša. Umjereno jako jugo tijekom noći i jutra je oslabljelo, a temperature zraka su relativno svježe i kreću se od 10 do 14°C u zaleđu, odnosno od 14 do 16°C uz obalu i na otocima.

U nastavku dana prevladavati će pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu i lokalne grmljavinske pljuskove. Nakon prvog oborinskog vala poslijepodne oborine će prolazno oslabiti, a navečer se očekuje novo jače naoblačenje uz kišu te grmljavinske pljuskove koji lokalno mogu biti i obilniji. Vjetar će nakon juga okrenuti na slabe južne, a poslijepodne na zapadne i sjeverozapadne smjerove pri ćemu će na otvorenom moru vjetar večeras biti pojačan i imati jake do olujne udare. Temperature zraka će biti u prosjeku za doba godinej i u zaleđu se kretati između 9 i 11°C, odnosno od 14 do 16°C uz obalu.

I prvi dio subote donosi dosta promjenjivo vrijeme uz kišu i lokalne grmljavinske pljuskove koji u noći lokalno mogu biti i obilniji. Od sredine dana nastupiti će postupni prestanak oborina i raskidanje naoblake uz nekoliko sunčanih sati, međutim već u noći postupno će doći do novog porasta naoblake i mogućnosti za povremenu slabu kišu ili pljuskove koji će i obilježiti prvi dio nedjelje nakon čega će nastupiti raskidanje naoblake.

Slab vjetar pretežno sjevernih smjerova, a na moru pojačan sjeverozapadnjak, sutra će od jutra potpuno oslabljeti te navečer okrenuti na slabo jugo i levanat koje će puhati veći dio nedjelje. Navečer će jugo utihnuti i vjetar će okrenuti na slabe promjenjive ili sjeverne smjerove. Temperature zraka biti će malo niže nego tijekom petka i kretati se između 9 i 14°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com