Vikend nestabilan uz povremene lokalne pljuskove

Dugo razdoblje nestabilnog vremena praćenog obilnim oborinama, neuobičajno za ovo doba godine, jučer je svojom glavninom završilo svoj utjecaj na vrijeme kod nas i nastupila je stabilizacija vremenskih prilika uz umjerenu buru i pretežno sunčano vrijeme.

Sinoptička situacija sugerira da kišna priča ipak nije došla sasvim svome kraju i da će u narednim danima biti još povremenih lokalnih slabih oborina. Naime nad Jadranom se sa sjeverozapada kontinenta proteže anticiklonalni greben, dok se u noći nad središnjim Sredozemljem očekuje stvaranje ciklone sa frontalnim sustavnom koja će u danima vikenda rubno utjecati na vrijeme kod nas i atmosferu održavati nestabilnom što će uz dosta oblaka donijeti mogućnost i za povremenu kišu i pljuskove praćene grmljavinom.

Danas djelomice do pretežno sunčano vrijeme, a više naoblake očekuje se u večernjim satima. Puhati će slaba do umjerena bura, a poslijepodne i navečer uglavnom tiho ili slab vjetar promjenjivih smjerova. Temperature zraka između 17 i 22°C.

Utjecaj ciklone sutra ćemo osjetiti po dosta više naoblake pa će subota biti pretežno oblačana uz povremenu kišu koja je izglednija prema otvorenom moru i otocima, a poslijepodne u dijelu zaleđa. Navečer će oborine uglavnom prestati uz djelomično raskidanje naoblake. U prvom dijelu dana puhati će slabo do umjereno jugo koje će navečer okrenuti na slabu buru ili vjetar promjenjivih smjerova. Temperature zraka slične ili neznatno više u odnosu na prethodne dane pa će se dnevni hod kretati između 16 i 25°C.

U nedjelju prvi dio dana pretežno sunčano, a zatim se u zaleđu od sredine dana očekuje jači razvoj dnevne naoblake koja će u ranim poslijepodnevnim satima kulminirati lokalnim nestabilnostima praćenim grmljavinskim pljuskovima koji se mogu proširiti i do dijela obale pa i otoka. Uz temperature zraka između jutarnjih 16 i maksimalno dnevnih 24°C puhati će slab do umjeren vjetar sjeverozapadnih smjerova, navečer slaba do umjerena bura.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com