U Putičanju do 10h napadalo preko 80 litara kiše

Sredozemna ciklona danas je pojačala svoj utjecaj na vrijeme kod nas i donijela novi val pogoršanja te time nastavila niz nestabilnih dana bogatih jakim pljuskovima koji su uzrokovali lokalno velike kumulativne oborine.

Jutros kiša pada na cijelom području Sjeverne Dalmacije te na dijelu Sjevernog Jadrana, dok je južno od Splita uglavnom suho. Zapadni dio Šibensko-kninske i istočni dio Zadraske županije jutros su zahvatili lokalno jaki pljuskovi koji su za par sati donijeli obilne oborine.

Radarski odraz oborina jutros oko 10h

Iza 8h na uskom prostoru između Putičanja, Čiste Velike i Lišana Ostrovičkih došlo je do formiranja sustava koji je u naredna dva sata “izlio” iz sebe preko 80 litara kiše po meteru četvornome!

Prema mjerenjima automatske meteorološke postaje u Putičanju je od ponoći do 10h napadalo čak 84 litre kiše pri čemu su pljuskovi najintezivniji bili u periodu između 7 i 10h kada je palo 55 litara kiše po metru četvornome.

Dnevni graf oborina na AMP Putičanje

Obilnih oborina iz iste oborinske mase bilo je i na području Vodica i Zatona gdje se oborine kreću oko 50 litara kao i na otocima Prvić i Žirje gdje je dnevna akumulacija do 10h na otprilike 45 litara po metru četvornome. U ostatku Šibensko-kninske županije oborine su umjerenije i kreću između 10 i 35 litara po metru četvornome. Na širem području Šibenika od ponoći do 10h ovisno o četvrti palo je između 15 i 20 litara kiše.

U nastavku dana pratiti će nas slične vremenske (ne)prilike uz oblačno vrijeme i kišu te lokalno intezivne pljuskove praćene grmljavinom, osobito u poslijepodnevnim i večernjim satima. Puhati će slabo do umjereno jugo uz temperature zraka između 14 i 16°C.

Nestabilno, vjetrovito i promjenjivo vrijeme nastaviti će se i narednih dana, a postupna stabilizacija vremena očekuje se od četvrtka.

Akumulirane količine kiše do 10h

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com