Na Zavižanu metar, u Delnicama 80cm snijega

Višednevna zimska ciklona je gorskim krajevima zemlje nakon dugog perioda neuobičajno toplog vremena donijela obilne snježne oborine, kako i dolikuje dobu godine.

Prema mjerenjima motritelja iz mreže DHMZ-a najviše snijega danas ima na Zavižanu, gotovo metar visine! Slijede Delnice sa čak 80 centimetara, Begovo Razdolje i NP Risnjak sa nešto više od 70 centimetara. Na Plitvičkim Jezerima također impresivan snježni pokrivač visine od 60 i više centimetara, a slično je i u Ogulinu. U Gospiću i Otočcu snijega ima nešto manje, oko 20 centimetara koliko je izmjereno i u Karlovcu.

Snijega ima i u nizinama kontinentalnog dijela zemlje ali tamo je snježni pokrivač znatno tanji i kreće se tek od 1 do 10-tak centimetara u okolici Siska.

U narednim danima ne očekuje se znatno povećanje snježnog pokrivača jer će se veći dio unutrašnjosti zemlje naći pod rubnim utjecajem anticiklone dok će se oborine zadržavati na krajnjem jugu. Ipak zbog pritjecanja hladnijeg zraka i nižih temperatura zraka snježni pokrivač neće kopniti pa će se i u danima narednog vikenda mnogi zaputiti put gorskih krajeva zemlje.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com