Vakula: Na Jadranu mix kiše i snijega

Dočekali smo za doba godine znatno uobičajenije vrijeme od dosadašnjeg, ali ni ono mnogima neće biti i ugodno, piše HRT.

Nakon dugotrajnog, čak jednomjesečnog iznadprosječno toplog razdoblja, u mnogim krajevima čak i rekordnog, često praćenog južinom, u kojem su temperaturni “minusi” bili rijetki i mali – sljedećih dana valja nam se prilagoditi zimskim uvjetima i hladnoći. Srećom, ne pretjeranoj pa za razliku od nedavnih toplih ekstrema – hladnih neće biti u skoroj budućnosti. Iako će nekima na Jadranu možda tako izgledati jer će hladnoću pojačavati bura, osobito za vikend olujna, lokalno barem na udare i orkanska. I u unutrašnjosti će osjećaj hladnoće pojačavati često umjeren, gdjekad i jak sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u subotu ponedje s olujnim udarima, a u petak na istoku i umjeren sjeverozapadnjak.

Pritom će biti “naletavanja” oborina – na Jadranu i kiše – i uz buru i snijega, koji će pak prevladavati u kopnenom području, te se ponegdje zadržavati na podlozi, i to ne samo u gorju.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com