Jak vjetar i snijeg stvaraju probleme u prometu

Zbog vjetra, samo za osobna vozila otvoreni su dionica autoceste A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje, državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački te Paški most, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba napominjući kako su u prekidu i neke trajektne i katamaranske linije

Na Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom i motocikle.

Kolnici su mokri i skliski u većem dijelu zemlje, a u Gorskom kotaru, Lici i u višim predjelima u ostatku unutrašnjosti na cestama ima razmočenog snijega. U priobalju puše jaka bura, povremeno sa olujnim udarima.

Zimski su uvjeti na pojedinim cestama u Lici. Zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na državnim cestama: Senj-Žuta Lokva-Kapela; Lički Osik-Gospić-Karlobag; Poljanak; Donji Lapac-Užljebić; Selište Drežničko-Prijeboj te na svim lokalnim i županijskim cestama na području Korenice i Donjeg Lapca.

Ciklona i frontalni poremećaj danas će se udaljavati od naših krajeva pa će oborine u svim krajevima postupno prestati, najkasnije će u Slavoniji i Baranji. Na Jadranu će puhati umjereno jaka do jaka tramontana i bura sa kojom će u drugom dijelu dana nastupiti raskidanje naoblake. U odnosu na prethodne dana zahladiti će uz temperature zraka od 7 do 10°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com