I u danima vikenda nestabilno uz povremenu kišu

Sa sjeverozapada se nad većim dijelom kontinenta proteže prostrana dolina u kojoj se sa sjevernog Jadrana prema istoku premješta ciklona s frontalnim poremećajem, a istodobno nad Ligurskim morem formira se nova ciklona. U takvim okolnostima razdoblje nestabilnog vremena nastaviti će se i u danima vikenda, i to osobito u njegovom prvom dijelu.

U noći je došlo do novog jačeg naoblačenja uz kišu, a na sjevernom Jadranu lokalno je bilo i izraženijeg grmljavinskog nevremena praćenih jakim pljuskovima koju su uzrokovali bujice i poplave. Na šibenskom području od ponoći do 11h palo je u prosjeku od 1 do 7 litara kiše po metru četvornome. uz slabe do umjerene vjetrove južnih smjerova temperature zraka na cijelom području su ujednačene i kreću se od 15 na sjeveru do 18°C uz obalu i na otocima.

Glavnina današnjeg pogoršanja premjestiti će se u prvom dijelu dana pa se u njegovom drugom dijelu očekuje tek prolazna stabilizacija vremena uz djelomično raskidanje naoblake. Vjetar će prolazno sa južnih okrenuti na slabe sjeverozapadne i sjeverne smjerove, dok će temperature zraka biti bez veće promjene ili neznatno niže.

Izvor: DHMZ

Već kasno navečer i u noći očekuje se novo naoblačenje u sklopu pogoršanja vremena koje svojom glavninom nastupa sutra u drugom dijelu dana kada lokalno može biti i obilnijih pljuskova praćenih grmljavinom. Tijekom jutra slabu buru nakratko će zamjeniti pojačani vjetrovi južnih i jugozapadnih smjerova, a navečer vjetar će ponovno okrenuti na umjerenu buru. Uz pritjecanje nešto hladnijeg zraka temperature zraka u odnosu na danas će se sniziti i kretati se od 10 do 14°C.

U nedjelju nas očekuju stabilnije vremenske prilike uz djelomice sunčano vrijeme i tek malu mogućnost za poneki lokalni pljusak. Uz temperature zraka od 6 do 14°C puhati će umjerena do umjereno jaka bura.


PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com