Korejski poluotok pogodio jedan od najjačih tajfuna u zadnjih nekoliko desetljeća

Tajfun Hinnamnor kojeg smatraju jednim od najjačih tajfuna koje je pogodilo korejski poluotok u posljednjih nekoliko desetljeća prate obilne oborine i jaki vjetrovi koji su uzrokovali višemetarske visoke valove. Obalno područje pogođeno je njihovom razarajućem djelovanju zbog čega je više od 4.700 ljudi bilo primorano da napustiti svoje domove. 

U naletu tajfuna koji je pogodio južnu obalu Južne Koreje smrtno je stradalo deset osoba, a gotovo 90 tisuća domova ostalo je bez električne energije, prenose tamošnji mediji i strane agencije. Svi poginuli su se utopili kada su pokušavajući izvući svoje automobile našli se zarobljeni u podzemnoj garaži u gradu Pohangu koji je ujedno pretrpio i najveću štetu od nevremena.

Screenshot: YouTube

Južnokorejske vlasti su prije dolaska tajfuna zbog sigurnosnih razloga zatvorile više od 600 škola, a otkazano je i 250 domaćih letova.

Na udaru tajfuna našla se i susjedna Sjeverna Koreja ali vrlo se malo zna o posljedicama koje je iza sebe ostavio. Državni mediji u svom su priopćenju napisali da se zbog izvarednih okolnosti koje su nastale kao posljedica prolaza tajfuna sastalo visoko rukovodstvo zemlje, pa se da zaključiti da su štete i na tom dijelu poluotoka velike.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com