Nevrijeme zahvatilo Drniš: Za kratko vrijeme palo gotovo 40 litara kiše!

Svakodnevni razvoji dnevne naoblake danas su u zaleđu Šibensko-kninske županije kulminirali stvaranjem jakog grmljavinskog nevremena praćenog lokalno obilnim pljuskovima!

Prema mjerenjima automatskih meteoroloških postaja i radarskim odrazima glavnina oborina pala je na širem području Drniša i Miljevaca, odnosno na donjem dijelu toka i kanjona rijeke Čikole. Meteo postaja u Drnišu je do ovih trenutaka izmjerila čak 40, a na Miljevcima 18 litra kiše po metru četvornome! Pljuskova ali dosta slabijih bilo je i u Kninu gdje je izmjereno 13, Kistanjama 6 i u Muću 5 litara. Sustav se jednim dijelom proširio i do obale i rubno zahvatio Šibenik koji je kasno poslijepodne okupan kratkotrajnim pljuskom i akumulacijom od 1 litre kiše.

Radarski odraz, izvor: DHMZ
Izvor: Windy

Nevrijeme je pratila intezivna grmljavina i veliki broj munja i to ukupno više od 350 koliko ih je uspio zabilježiti grmljavinski senzor. Pljuskovi su donijeli i pad temperatura zraka koji je najizraženiji bio upravo na području Drniša gdje se temperatura zraka sa 32 spustila na svega 17 stupnjeva.

Dodajmo da je kiše bio i na širem splitskom području, a pljuskovi nisu zaobišli niti Split gdje je izmjereno 5 litara kiše.

Intenzitet grmljavine
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com