U Češkoj jako nevrijeme i obilna tuča

Snažne oluje u Olešnicama u regiji Blansko u Češkoj učinile su da grad izgleda kao usred zime. Ulice su bile prekrivene tučom, zbog čega je u mnogim ulicama promet stao. 

Vatrogasci su do kasno u noć radili na rješavanju posljedica nevremena, koje je prema procjeni meteorologa možda bila opasna superćelija. Ostale regije također se nose s posljedicama nevremena. 

Ovo nije prvi put da je jako nevrijeme napravilo pustoš u Olešnicama. Prije dvadeset godina, još jedno jako nevrijeme donijelo je obilne oborine i bujične poplave, iza sebe ostavivši dvoje mrtvih. 

Gradonačelnik Zdeněk Peša kaže da je nevrijeme bilo vrlo slično onom kobnom od prije dvadesetak godina. “Moram reći, izgledalo je vrlo dramatično, slično kao prije dvadesetak godina. Počela je kiša, pa tuča, i sve je trajalo oko 40 minuta. Šteta je velika. Odvodi su se brzo začepili pa su sve ulice postale potoci. Voda je ušla i u neke kuće”, dodao je gradonačelnik. 

Čišćenje će potrajati, a mnogi stanovnici trenutno spašavaju svoju imovinu, raščišćavaju ceste i poposuju posljedice nevremena. 
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com