Tjedan nestabilnog vremena

Screnshot: HRT

“Svibanj je počeo uz promjenjivo vrijeme, kakvo će se nastaviti i u ovom tjednu. Pritom će kiša biti češća i vjerojatnija u većini krajeva u ponedjeljak i potkraj tjedna, dok će od utorka do četvrtka u nekim krajevima i sasvim izostati. Temperatura zraka bit će uglavnom u skladu s dobom godine.

No, valja spomenuti i kako od petka na Jadranu raste vjerojatnost za vjetrovito vrijeme, najprije uz jugo, zatim i buru.”, sažeta je tjedna prognoza koju je za kratku HRT-ovu emisiju “Vrijeme” uoči “Dnevnika” u 19 sati jučer pripremila dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

U Dalmaciji u ponedjeljak vrlo promjenjivo vrijeme uz ponegdje moguće i izraženije pljuskove praćene grmljavinom. Vjetar slab, no sredinom dana treba računati na lokalno pojačan sjeverozapadnjak, uz obalu i zapadnjak, a jačeg vjetra bit će i uz moguće nevere.

I u utorak će na Jadranu veća vjerojatnost za pljuskove biti u Dalmaciji, dok će ih u srijedu i četvrtak biti vrlo rijetko, ponajprije u Istri. Temperatura zraka bez veće promjene – oko prosjeka za početak svibnja. U četvrtak će zapuhati jugo i donijeti promjenjivije vrijeme od petka.

Nestabilno se nastavlja i u unutrašnjosti. Pritom će lokalni pljuskovi biti češći u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. Neće nedostajati i sunčanih razdoblja, pa će i najviša dnevna temperatura još malo porasti.”, prognozirala je za HRT dr. sc. Tanja Renko iz DHMZ-a.

Screenshot: HRT
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com