Prvi dio tjedna nestabilan uz kišu i pljuskove

Frontalni sustav koji se sa sjeverozapada kontinenta premješta prema Jadranu jutros je nakon stabilnog vikenda donio pogoršanje vremenskih prilika uz pretežno oblačno vrijeme i povremenu kišu koja je lokalno na rogozničkom području praćena i grmljavinom. U višem dijelu zaleđa jutros povremeno pada susnježica, a u najvišem gorju i snijeg. Uz umjereno jugo temperature zraka uz obalu se kreće od 8 do 10, a u zaleđu od 4 do 8°C.

Promjenljivo i pretežno oblačno vrijeme pratiti će nas i u nastavku dana, a povremena kiša biti će češća i obilnija u zaleđu i to osobito podno većih planinskih masiva. Uz umjereno do umjereno jako jugo temperature zraka kretati će se od 8 do 11°C, u zaleđu malo niže.

Sutra će se vrijeme dodatno pogoršati pa će već od jutra jugo jačati na umjereno jako do jako. Kasno poslijepodne očekuje se prolazak frontalnog sustava uz slabljenje juga i okretanje vjetra na slabe do umjerene sjeverne smjerove. Veći dio dana prevladavati će pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu koja je obilnija i praćena lokalnom grmljavinom izglednija od sredine dana i u poslijepodnevnim satima. Temperature zraka neće imati velike dnevne oscilacije pa će se kretati u rasponu od 10 do 12°C.

Sinoptička situacija sredinom tjedna, izvor: MetOffice

Od srijede iako će se sa sjeverozapada kontinenta nastaviti povremeni upadi frontalnih poremećaja nastupa postupna stabilizacija vremenskih prilika uz djelomice do pretežno sunčano i suho vrijeme. Puhati će slabi vjetrovi sjeverozapadnih i sjevernih smjerova zbog koji će i temperature zraka neznatno se sniziti i kretati se od 5 do 12°C.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima slične vremenske prilike prevladavati će i u ostatku tjedna. Uz porast tlaka zraka i slabe vjetrove promjenljivih smjerova izmjenjivati će se periodi sunčanog i oblačnog vremena. Temperature zraka će biti u laganom porastu i kretati se od 8 do 16°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com