Za vikend stabilno i hladno

Dolina s hladnom frontom koja je zahvatila Jadran tijekom jučerašnjeg dana odmiče dalje na jugoistok, a sa sjeverozapada kontinenta jača anticiklonalni greben.

U takvim okolnostima raskidanje naoblake koje je usljedilo tijekom noći i jutra nastaviti će se pa će tijekom dana biti sve više sunčanih perioda, a navečer će prevladavati pretežno vedro vrijeme. Bura koja tijekom jutra jača navečer će biti u postupnom slabljenju, a temperature zraka koje su osjetno niže nego prethodnih dana kretati će se između 1 i 7°C uz obalu, odnosno -4 i 5°C u zaleđu.

Za vikend visok tlak ipak neće podržavati potpuno vedro vrijeme pa će se izmjenjivati periodi sunčanog i oblačnog vremena, a u nedjelju tijekom dana može biti i dužih perioda oblačnog vremena uz mogućnost za povremenu kišu na otocima te slab snijeg u poddinarskom kraju.

Sinoptička situacija sutra u podne, izvor: DHMZ

Buru će sutra tijekom dana zamijeniti umjeren, na moru umjereno jak sjeverozapadnjak i tramontana koja će puhati i tijekom nedjelje ali nešto slabija nego u subotu. Pritjecanje osjetno hladnijeg zraka sa sjevera kontinenta nastaviti će se i u danima vikenda i to će se osobitto osjetiti na noćnim temperaturama zraka dok one dnevne će ovisiti o duljini sunčanog perioda. Predviđeno kretanje temperatura zraka tijekom subote i nedjelje je od -1 do 8°C uz obalu, odnosno od -5 do 6°C u zaleđu.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com