Sutra brzopotezna hladna fronta

Tlak zraka koje je svoje maksimalne vrijednosti od 1035hPa imao sinoć oko 2h u postupnom je padu jer se sa sjeverozapada kontinenta Jadranu primiče dolina i frontalni sustav koji će sutra prekinuti niz stabilnih dana i uvesti nas nakon kratkotrajne promjene vremena u hladnije i ponovno malo vjetrovitije razdoblje.

Jugo koje će ove večeri zapuhati te u noći i sutra u prvom dijelu dana pojačati na umjereno tek je prolazna najava ove promjene vremena jer već sutra poslijepodne će oslabiti i okrenuti na umjeren sjeverozapadnjak, a navečer na umjerenu do umjereno jaku buru.

Duga nakon fronte, arhivska slika Šibenik Meteo

Nakon niza vedrih dana sutra nas očekuje umjereno do pretežno oblačan dan, a glavnina pogoršanja u sjevernu Dalmaciju stiže u večernjim satima kada se očekuje kiša koja će sa prodorom hladnog zraka u višem dijelu zaleđa postupno prelaziti u susnježicu, a na planinama u snijeg.

Ovaj sustav karakteriza brzo premještanje pa se već u noći na petak uz prestanka oborina očekuje raskidanje naoblake uz pretežno vedro vrijeme u nastavku dana. Temperature zraka će nakon sutrašnjih vrijednosti sličnih prijašnjim danima od petka biti u padu, odnosno jednoznamenkaste i niže u prosjeku za 5 do 8 stupnjeva.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com