Jaka anticiklona donosi stabilizaciju vremena

Nad Jadranom se sa sjevera kontinenta pruža anticiklonalni greben, a ciklona nad Jonskim morem polako slabi i udaljava se na istok. Tlak zraka je u naglom porastu i tijekom jutra iznosi visokih 1025, a već večeras i sutra će biti na oko 1032hPa!

U takvom rasporedu baričkih sustava naredni dani donijeti će stabilizaciju vremenskih (ne)prilika uz smirivanje vjetra te pretežno vedro vrijeme.

Bura će se danas biti u postupnom slabljenju, a uz pretežno vedro vrijeme temperature zraka će u odnosu na prethodne dane biti će slične ili malo niže i kretati se od 0 do 6°C.

Sinoptička situacija u četvrtak, izvor: DHMZ

Slične vremenske prilike ali uz još slabiju buru prevladavati će i sutra. Navečer će se vjetar gotovo posve smiriti pa lokalno može biti sumaglice, a u kotlinama zaleđa i slabe magle. Temperature zraka slične ovim današnjima i kretati će se od 1 do 8°C.

Od petka hladnoća će popustiti pa uz pretežno sunčano vrijeme i slabe vjetrove sjevernih ili promjenljivih smjerova, a na moru povremeno i pojačan sjeverozapadnjak, temperature zraka će biti u porastu i dosta ugodnije uz dnevni hod od 5 do 14°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com