U Šibeniku izmjeren udar bure od 115km/h

Meteo postaja DHMZ-a u Šibeniku, prema stranici Ogimet, rano jutros izmjerila je udar bure od čak 115.3km/h!

Da bura sinoć i danas ima vrlo jake i olujne udare na šibenskom području govore i dojave sa terena o materijalnoj šteti i problemima koje uzorkuje.

Postaja DHMZ u Šibeniku se nalazi iznad grada, na visini od 77m, odnosno iznad četvrti Baldekin i otvorena je na sve vjetrove pa ne čudi ovaj podatak i ekstrem koji je zabilježila.

U isto vrijeme postaje u sklopu ŠM izmjerile su u gradu udare u projeku oko 90km/h ali one za razliku od državne su smještene u urbanim dijelovima grada pa su i manje izložene ekstremnim udarima.

Bura na udare od 80 do 90km/h puše i na području Bilica, Jezera na otoku Murteru, Knina i Kijeva.

Otok Žirje nakon što je od jučer ostao bez trajektne linije, od danas nema nikakvih veza sa kopnom jer je u prekidu i katamaranska linija koja neće danas uploviti u uvalu Muna, inače izloženu visokim valovima za vrijeme jakih sjevernih vjetrova.

Izvor: Ogimet

Spomenimo da jaka i olujna bura puše i na splitskom području, a tamošnja državna postaja na Marjanu izmjerila je udare vjetra od 100km/h.

Jaka i olujna bura uz umjereno do pretežno oblačno vrijeme puhati će i u nastavku dana, a njezino postupno slabljenje očekuje se tijekom srijede i osobito u četvrtak.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com