Mraz: U Zagori lokalno -6 stupnjeva

Bura koja se utišala jučer u drugom dijelu dana u kombinaciji s vedrom noći jutros je rezultirala s mrazom koji osim što je zahvatio zaleđe spustio se lokalno i do obale.

Prema mjerenjima najnižih -5°C u županiji izmjereno je na 5cm iznad tla na agrometerološkoj postaji Miljevci dok je na ostalim AMP-ovima najhladnije bilo u Drnišu gdje je izmjereno -3.4, odnosnu u Kninu -3.3°C. Minimalne temperature zraka od -3 do 0 izmjerene su u ostatku zaleđa, a slab mraz spustio se i do same obale i neporednog zaleđa gdje je najhladnije bilo u Bilicama i Zatonu sa -2, u Vodicama -1, a u Žaboriću i na Brodarici uz negativnu nulu. Šibenik se rashladio do 1, a ostatak obale i otoci od 1 do najviših 5°C koliko je izmjerenu u Rogoznici.

Dosta hladno jutro je osvanulo i u neposrednoj okolici pa je primjerice na Peručkom jezeru izmjereno -6, u Zemuniku -4, u Sinju -3, dok u unutrašnjosti zemlje minimalci su se kratali od -1 do najhladnijih -7 u Karlovcu i Otočcu.

Mraza ali ipak nešto slabijeg biti će i sutra te lokalno i u subotu ujutro. Danju uz slabe vjetrove zapadnih i jugozapadnih smjerova i pretežno vedro vrijeme temperature zrak će rasti do 12 u zaleđu te do 15°C lokalno uz obalu. U danima vikenda i osobito u narednom tjednu temperature zraka će dodatno porasti i u zaleđu se kretati od jutarnja 4 do maksimalnih 23, a uz obalu od 8 do 20°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com