Tjedna prognoza: Prohladan početak travnja

Kraj ožujka i početak travnja donose nam novo izraženije zahlađenje uz tek lokalno slabe oborine, a krivac za to je anticiklona nad Atlantikom koja je stvorila blok zapadnim strujanjima i po čijem rubu se sa sjevera kontinenta prema jugu premješta hladna zračna masa. Nakon hladne fronte koja će se preko nas premjestiti u prvom dijelu tjedna, u drugom će jačanje grebena anticiklone donijeti stabilnije vremenske prilike ali i dalje uz prohladne temperature zraka za doba godine.

U nastavku dana doći će do postupnog porasta naoblake uz mogućnost za slabu kišu i pljuskove i to osobito poslijepodne u zaleđu. Slab vjetar promjenljivih smjerova puhati će do poslijepodnevnih sati kad će doći do jačanja bure. Pritjecanje hladnijeg zraka danas se još neće osjetiti pa će temperature zraka i dalje biti ugodne i kretati se između 8 i 16°C.

Sutra će do kasnih večernjih sati prevladavati oblačno vrijeme, a zatim se sa sjeverozapada očekuje postupno raskidanje naoblake. Oborina će biti slabe i očekuju se sredinom dana i to u većem dijelu kao kiša dok će u višem dijelu zaleđa padati susnježica, po planinama prolazno i snijeg. Temperature zraka će u odnosu na prethodne dane biti u osjetnom padu i uz obalu se kretati od 5 do 8, dok u zaleđu od 1 do 6°C.

U srijedu i četvrtak će prevladavati pretežno vedro i prohladno vrijeme uz slabu do umjerenu buru. Temperature zraka neznatno će porasti i kretati se od jutarnja 4 do maksimalno dnevnih 12°C.

Prohladno uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme zadržati će se i u petak kada će puhati slab vjetar sjevernih, a sredinom dana zapadnih i jugozapadnih smjerova.

Prema sadašnjim prognostičkim materijalima u danima vikenda se očekuju stabilne vremenske prilike uz djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Uz slabu do umjerenu buru, sredinom dana zapadne i sjeverozapadne vjetrove temperature zraka će biti u porastu i kretati se od mnimalnih 7 do maksimalno dnevnih 18°C.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com