Hladna fronta sutra donosi snijeg u regiju

Hladna fronta koja se spušta sa sjevera kontinenta sutra će kako smo već pisali donijeti novu izraženiju promjenu vremena uz povremeno slabe oborine i zahlađenje. Pritjecanje hladnog zraka uz umjerenu do umjereno jaku buru već se osjeti na temperaturama zraka koje su se na krajnjem sjeveru županije već spustile ispod 10, dok su iznad 15 ostale na jugu gdje se bura još nije probila.

Naredni sati i noć donijeti će dodatni porast naoblake, a ubrzo i slabe oborine koje će uz obalu i nižem dijelu zaleđa biti u obliku kiše, dok će u višem i to osobito na kninskom i kijevskom području, te po planinskim vrhovima Dinare, Svilaje, Mosora padati susnježica i snijeg. Već od sredine dana oborine će postupno prestati, a poslijepodne će se naoblaka i raskinuti.

Slabih snježnih oborina ili susnježice biti će i u okolici pa će padati na Biokovu i u zabiokovskom kraju, na vrhovima otoka Brača ali i na krajnjem jugu zemlje gdje će oborinski val stići najkasnije, odnosno u predvečernjim satima što će dati veću mogućnost da se snježna granica spusti na nižu nadmorsku visinu, a mjestimice s burom može biti nošen i do obale.

Snijeg će ove noći i sutra u prvom dijelu dana padati i u gorskim krajevima zemlje, u susjednoj Bosni i Hercegovini, ali će kao i u zaleđu Dalmacije akumulacija tanjeg snježnog pokrivača biti uglavnom na planinskim vrhovima i višim nadmorskim visinama.

Pritjecanje hladnog zraka sutra će dodatno sniziti temperature zraka koje će se uz obalu kretati od 5 do 11, a u zaleđu od 1 do 9°C. Hladno vrijeme zadržati će se i narednih dana i to osobito u zaleđu gdje se u četvrtak i petak lokalno očekuje i jači mraz.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com