Kraj mjeseca uz izraženo zahlađenje

Očekivano najavama prognostičkih modela danas je uz obalu i na moru prevladavalo pretežno sunčano vrijeme uz slabu vidljivost koja je uzrokovana česticama pustinjskog pijeska i peludi. Uz slab vjetar zapadnih i sjeverozapadnih smjerova temperature zraka su sredinom dana dosegnule ugodnih 17°C. U zaleđu je vrijeme bilo dosta promjenljvije, osobito od sredine dana kada je uz razvoj naoblake na širem drniškom i kistanjskom području bilo pljuskova koji su lokalno bili praćeni slabom grmljavinom. Premja mjerenjima AMP-ova prolazni pljuskovi akumulirali su 3 litre u Kistanjama, 4 na Promini i 8 litara kiše u Drnišu.

Frontalni poremećaj koji se približava sa sjeverozapada kontinenta na samom kraju mjeseca donijeti će novo izraženije zahlađenje vremena uz oborine, uz obalu kišu a na planinama i u višem zaleđu na granici kiše i snijega.

Promjena će nastupiti već sutra kada će prevladavati djelomice do pretežno oblačno vrijeme uz povremeno slabe pljuskove koji će biti vjerovatniji od sredine dana u zaleđu. Iako će zapuhati umjerena bura pritjecanje hladnijeg zraka sutra neće još biti toliko izraženo pa će se temperature zraka kretati od jutarnjih 8 do dnevnih 18°C.

Glavnina pogoršanja vremena nastupiti će u utorak kada će prevladavati pretežno oblačno vrijeme uz povremenu kišu, a u višem zaleđu i to osobito na širem kninskom i kijevskom području te po višim planinama uz susnježicu i snijeg.Temperature zraka će biti u znatnijem padu pa će se uz obalu kretati od 5 do 9, a u zaleđu od 2 do 6°C.

Stabilizacija vremena uz postupno raskidanje naoblake nastupiti će u srijede ali uz sjeverne vjetrove razdoblje prohladnog vremena produljiti će se sve do vikenda. Više o vremenu u narednom tjednu čitajte u našim novim ažuriranjima.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com